HÍRCSOKOR GYŰJTEMÉNY


-

Mészáros Lőrinc
G
ázszerelőtől a nemzet oligarchájáig

2018 április
1.
Április bolondja... annyira nem vicces2018 január  31. Mészáros Lőrincék vételi ajánlatot tehettek a Telenor Magyarországra
Napok óta téma a Telenor magyarországi kivonulása, a potenciális új tulajdonosról viszont még nem lehetett hallani érdemi információkat egészen mostanáig. Piaci forrásokból ugyanis úgy értesültünk, hogy a Konzum csoport vételi (indikatív) ajánlatot tett a magyarországi operációra. Hónapokig tartó találgatások után a norvég Telenor hivatalosan is elismerte múlt pénteken, valóban önkéntes és kötelezettség nélküli ajánlatot kapott kelet-közép-európai operációjára, amelyhez a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói cége tartozik. Az ajánlattevő kilétével kapcsolatban viszont nem árultak el részleteket. Némi kapaszkodót a Mergermarket akvizíciós információszolgáltató adott azért, amely arról írt, hogy a Telenor egy amerikai befektetési alappal tárgyalt arról, hogy eladja bolgár, szerbiai és montenegrói érdekeltségét, az eladási ár pedig 2 milliárd euró lehet.

január 30. Leisztingernek szánták, Mészáros vitte a fürdőt Botka városában
Tíz évvel ezelőtt a szegedi fideszesek azzal vádolták Botka Lászlót, hogy a szocialisták köreihez sorolt üzletembernek játssza át a több milliárd forint uniós pénzből felépült fürdőt. Most, hogy egy kis kanyarral Mészáros Lőrinchez került a Forrás Szálló a Napfényfürdővel együtt, csend van.

január 28. Mészáros Lőrinc ma épp WC-szagelszívók bővítéséből gazdagodott
A Hír TV újságírói bukkantak rá a légiforgalmat irányító HungaroControl honlapján, hogy az állami vállalat 40 milló forintos megbízást adott a Mészáros Lőrinc és Szíjj László közös érdekeltségébe tartozó CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-nek. A cég 30 millióért telepíthet jégakkumulátorokat a HungaroControl épületeibe és további 10 millió forintot kapott öltözők és wc-k légkezelőinek hűtőegységgel való bővítésére is. A tévé riportjában elhangzott az is, hogy a HungaroControl nem először tudja, hova kell tenni a pénzt: korábban 320 millió forinttal támogatták Orbán Viktor néhai polgári körének alapítványát, a Szövetség a Nemzetért Alapítványt.

január  26.

Elképesztő luxust kínáló, hárommilliárdos magánrepülőgépen utazgat Mészáros Lőrinc
Egy hárommilliárd forintot érő Bombardier Challenger 605-ös magánrepülőgéppel utazik Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és üzlettársa, Szijj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa – derítette ki a Célpont. A Hír TV tényfeltáró műsora hónapokon át figyelte a magánrepülőgép útjait, stábja pedig indulás előtt vagy érkezés után több alkalommal is látta a felcsúti polgármestert és társaságát a ferihegyi kisgépes terminálon. A Célpont szerint aznap, amikor a magánrepülőgép a Forma-1 monacói nagydíjának reggelén felszállt Cannes felé, sikerült rögzíteni, amint Mészáros Lőrinc, Szijj László, Tiborcz István és üzlettársa, Paár Attila kilép a VIP terminálból, de tavaly augusztusban a magánrepülőgép leszállt Korzikán, Calviban is, ahonnan két nap múlva Szijj László felesége kitett egy bejegyzést a közösségi oldalára, most kedden, január 23-án pedig Malagán landolt, ahol a felcsúti polgármester tulajdonában lévő két futballcsapat, az Eszék (NC Osijek) és a Puskás Akadémia játszott edzőmérkőzést. A Bombardier Challenger 605-öst egy ismert osztrák cég, az International Jet Management tartja fenn, a tulajdonosa pedig – állítja a Célpont – egy rejtélyes osztrák légitársaság, a Cursus Aviation, amely egy bonyolult konstrukcióban Mészáros Lőrinchez és az MKB Bank privatizációjában részt vevő üzleti körhöz kötődik. A Mészáros-féle, osztrák felségjelzés alatt szálló tízéves Bombardier Challenger 605 többnyire a ferihegyi repülőtér betonján, egy félreeső helyen áll, elrejtve a kíváncsi szemek elől.

január  26. Összezárnak Mészáros Lőrinc médiacégei
Mészáros Lőrinc és Tombor András 40 tévé és számos rádió reklámidejét értékesítő Atmediája összefog Mészáros Lőrinc Printimusával. Bejelentette a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségében lévő, a mintegy 200 sajtótermék jogaival rendelkező Mediaworks médiavállalat leányvállalata, a Printimus, hogy stratégiai partnerségre lép az Atmediával. Ez utóbbi szintén a felcsúti polgármester már több mint 200 magyarországi cégből álló kaotikus céghálójának része, de tulajdonos benne Tombor András, a Habony Árpád hitelezőjeként elhíresült és tavaly óta a mandiner.hu tulajdonosaként is ismert kormányközeli üzletember, valamint egy Mangusta nevű cég is, amely összefüggésbe hozható Rákosi Tamás magyar milliárdossal, az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő TV2 Zrt. igazgatósági tagjával, az IKO csoport résztulajdonosával is. A mostani bejelentés azért érdekes, mert az Atmedia az egyik legnagyobb televíziós reklámértékesítő házzá fejlődött, körülbelül 40 Magyarországon működő tévécsatorna, köztük a TV2 és az állami MTVA tévécsatornáinak reklámidejének értékesítéséből termelik a nyereségüket. Ugyancsak érdekeltek a rádiós piacon, ahol számos helyi rádió, valamint az összes országos állami rádió, a Petőfi, a Bartók, a Kossuth és a Dankó reklámidejét ők árulják. A velük partnerségre lépő másik fél, a Printimus a Mediaworks online és print sajtótermékein kívül a Lapcom és az Inform Média online felületeit is értékesíti. A Lapcom tavaly óta Andy Vajna kormánybiztos nevén van, az Inform Media pedig a Népszabadságot bezárató osztrák üzletember, Heinrich Pecináé, akit egyébként korábban bűnsegédként ítélt el az osztrák bíróság. A Lapcom és az Inform Media megyei lapokat jelentet meg, szóval e cégek sem kispályásak a magyar médiapiacon. A péntek délután kiadott, a Printimus és az Atmedia stratégiai összefogását bejelentő közleményben az áll, a társaságok az együttműködéstől online hirdetési piaci bevételeik növelését, illetve a nagy hirdetők és a médiafoglaló cégek hatékonyabb, szélesebb körű kiszolgálását várják. A közleményben megemlítik, a két sales house együttműködésében fontos kapocs, hogy a Printimusban 100 százalékos tulajdonnal rendelkező Opus Global Nyrt. tavaly év végén alapkezelőjén keresztül az Atmediában is befolyást szerzett, de azt már nem írják, hogy egyébként az Opus a felcsúti gázszerelőből lett polgármester-médiavállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök barátjának tulajdonában van.

január  24.
Saját cégének adott munkát polgármesterként Mészáros Lőrinc
Sorra nyeri el a Mészáros és Mészáros Kft. az EuroAszfalttal közösen az utóbbi időben a szennyvíztisztító telepek és csatornahálózat korszerűsítésére kiírt közbeszerzési eljárásokat. Az ország több pontján elnyert munkák után ezúttal hazai pályán sikerült nyernie Mészároséknak: az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint ezúttal az észak- és közép-dunántúli térségben kell dolgozni, egyebek mellett Újbarok agglomerációban, ami Felcsútot is magában foglalja. Ezzel is magyarázható az, hogy az ajánlatkérők között a Nemzeti Fejlesztési Programiroda mellett a Mészáros Lőrinc által vezetett Felcsút Község Önkormányzatát is feltüntették. Az a helyzet állt tehát elő, hogy Mészáros polgármesterként saját magának adott munkát. A feladatokat a becsült 5,44 milliárd helyett 6,51-ért fogja elvégezni az M-E 2020 Konzorcium, azaz a Mészáros és Mészáros Kft. és az EuroAszfalt Kft. párosa.

január  21.
Mészáros gyermekei követik a példát: 1,2 milliárdos közbeszerzést nyertek
Édesapjuk példáját követik Mészáros Lőrinc gyermekei, írja a Mfor.hu. Beatrix, Ágnes, és Lőrinc junior cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte a Testnevelési Egyetem új központjának felépítéséért kiírt pályázatot. Velencén mintegy 3180 négyzetméteren építik fel a 28 szobát, több oktatótermet és három előadót tartalmazó épületet. A közbeszerzési adatbázis szerint 1,2 milliárdért vállalták a munkát, mint F-M Velence 2017 konzorcium. A Fejér-B.Á.L. Zrt.-nek a Magyar Építő Zrt. dolgozik majd be.

január  20.
Mégis forgalomba állnak a fapados buszok. Ebben is érdekelt Mészáros Lőrinc
A BKV - a korábbi kifogások ellenére egy szűk körben rendezett ünnepségen - mégis átvette a metrópótlásra szánt első két magyar buszt. Többet nem tudtak felavatni, hiszen csak ennyi készült el, és esély sincs rá, hogy áprilisig a BKV megkapja a megrendelt harminc járművet. A Népszava úgy tudja, nem küldtek meghívót a BKV felügyelő-bizottságának, amely a járművek lebutítását eredményező változtatások miatt független mérnöki vizsgálatot írt elő. A Modulo 168d típusból a Volánbusz 180 darabot vásárol, amiből az első harmincat a BKV venné át, összesen 2,7 milliárd forintért. A fő problémát az jelenti, hogy az elkészült busz nem egyezik meg a jármű eredetileg bemutatott, forgalomban már bizonyított, üzemképes prototípusával. A tegnap átadott, tehát gyártásban lévő modell 75 centivel rövidebb lett, emiatt a "csuklónál" könnyebbé vált, ami például a hirtelen fékezésnél balesetveszélyt okozhat. Információink szerint a gyártó eddig nem tudta dokumentumokkal igazolni, hogy a korábban beszerzett típusengedély módosítása a megkurtított verzióra is érvényes – írta az újság. Mindezen kifogások ellenére tegnap mégis átvette az első példányokat Bolla Tibor BKV vezérigazgató és a Volánbusz vezérkara is. Az indoklás kiolvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkárának beszédéből, amit az MTI hozott nyilvánosságra. Lepsényi István ugyanis emlékeztetett rá, hogy a kormány iparfejlesztési programjának fontos területe a 2016-ban elfogadott Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program, vagyis a hazai buszgyártás újraélesztése. Ha nincs referencia, az Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft. (IEAG) nehezen léphet ki a nemzetközi piacra, márpedig a cég sorsa kiemelten fontos a kormánynak, hiszen az IEAG ügyvezetőjének, Mészáros Csabának érdekeltsége is van a cégben, a többségi tulajdonos pedig Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz köthető, annak csehországi cége révén. Nem mellékes az sem, hogy a fejlesztés és a gyártás költségeit a Magyar Külkereskedelmi Bank hitelezte, s a pénzintézetnek 45 százaléka Mészáros Lőrinc kezébe került tavaly nyáron.

január  18.
A Mészáros-gyerekek ismét nyertek. Ezúttal egy 14,8 milliárdos érdi közbeszerzésen
Mészáros Lőrinc vállalkozó gyerekeinek a cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. nettó 14,8 milliárd forintos közbeszerzési kiírást nyert. Érden iskolákat, gyermekjóléti intézményt, szakképzési intézményrendszert építenek, újítanak fel, illetve fejlesztenek – olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben. A beruházás a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (vekop) keretében valósul meg, tehát a forrás nagyobbik része az EU pénzügyi támogatásából származik. A felcsúti polgármester három gyermeke, Beatrix, Ágnes és az ifjú Mészáros Lőrinc két másik vállalkozással együtt nyerte el a tendert. Az egyik a Tiborcz István – Orbán Viktor kormányfő veje – üzlettársához, Paár Attilához köthető West Hungária Bau Kft, a másik a ZÁÉV Építőipari Zrt. Így Orbán barátjának, Mészáros Lőrincnek a gyermekei két napon belül összesen 16 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek, miután tegnap kiderült, hogy a Velencei-tó partján részt vesznek a Testnevelési Egyetem új központjának felépítésében.

január  18.
Már a fideszesek szerint is Orbán csicskája Mészáros Lőrinc
Kevesen kételkednek ma már abban, hogy a kormánypártnak "tisztázatlan pénzügyei" vannak, írja a csütörtökön megjelent HVG-ben Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója. Tavalyelőtt június óta kevés dolog változott, amikor a HVG megbízásából a Medián részletesen megvizsgálta, mit gondolnak az emberek a korrupcióról. Közel kétharmados azok aránya, akik szerint a kormányra "nagyon nagy" vagy "nagymértékben" jellemzőek a pénzügyi visszaélések. Túlnyomó többségben vannak azok is, akik a magyarországi korrupciót "felülről irányított, rendszerszerű tevékenységnek" minősítik. 2017 novemberére számottevően nőtt - 31-ről 39 százalékra - azok aránya, akik nemcsak "elképzelhetőnek", de "nagyon valószínűnek" tartják, hogy az oligarchaként számon tartott nagyvállalkozók valójában Orbán strómanjai. A kérdésre, hogy "elképzelhetőnek tartja, hogy olyan nagyvállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna, valójában Orbán Viktor strómanjai?" a Fidesz-szavazók 13 százaléka mondta, hogy nagyon valószínű, 51 százalékuk meg azt, hogy elképzelhető.

január  18.
A becsült érték duplájáért pihenhetnek a rendőrök a Mészáros érdekeltségébe tartozó hotelekben
A 24.hu írt arról, hogy négymilliárd forintos megállapodást kötött a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt.-vel, illetve egy ingatlanos vállalkozással, a Rossimo Kft.-vel. A négy évre szóló szerződés több mint egymillió éjszakáról szól: a rendőrség 700 fő elszállásolására keresett vállalkozókat Budapesten. Legfeljebb kétágyas szobákat kerestek, melyekbe alapesetben 350 fő, de esetenként duplája is lehet az elszállásolni kívánt létszám. A lap arról is ír, hogy a szerződés eredetileg becsült értéke 1,5 milliárd forint volt, ehhez képest végül nettó 4 milliárd 80 millió forint lett. Egyetlen jelentkező a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Hunguest és Rossimo ajánlata volt.

január  18.
Tizenhét nap telt el az évből, de Mészáros Lőrinc már több mint 100 milliárdot nyert
2018 még csak 17 napja tart, de Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és oligarcha már 100,36 milliárd forint értékben nyert közbeszerzést – írja a hvg.hu. Mintegy 3 milliárddal drágábban, 1,78 millárd helyett 4,76 milliárd forintért nyert el a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euroaszfalt Kft. egy uniós forrásból megvalósuló munkát. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közös tenderét vitték el  győztesek. A felcsúti polgármester cége Szentendrén fog szennyvíztisztító-telepet korszerűsíteni. A tenderre Orbán Viktor barátja és volt iskolatársa mellett még hárman jelentkeztek, a Hódút Kft., a többek között 4,5 milliárdos szennyvízberuházást nyert Penta Általános Építőipari Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. A nyertes ajánlattevő pedig Mészáros Lőrinc cége lett, amely 167 százalékkal drágábban vállalta el a munkát, mint az eredetileg becsült összeg. A hvg.hu becslése szerint Mészáros Lőrinc a cégeinek újabb 4,76 milliárd forintos gazdagodásával átlépte a százmilliárdos álomhatárt 2018-ban: eddig 100,36 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket. Az Átlátszó általunk is ismertetett számításai szerint a felcsúti kebelbarát – akiről már nem csak az ellenzék szűkülő köreiben és a megmaradt szabad sajtóban gondolják, hogy a miniszterelnök strómanja, hanem a magyar közvélemény egyre nagyobb részében is – 2017 végéig mindösszesen 476 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert. Az összeg 83 százalékát az összmagyarság boldogulásának egyik legmegveszekedettebb kerékkötője, az Európai Unió bocsátotta a Vál-völgyi polihisztor és palotagróf rendelkezésére.

január  18. Kitalálja ki vitte el az utóbbi idők legnagyobb egyösszegű közbeszerzését? Segítünk!
179 milliárdért hosszabbítják meg Szlovákia irányába az M30-as autópályát, Mészáros Lőrinc üzlettársa is lecsípett egy darabot a munkából. Kihirdették az elmúlt 8 év eddigi legnagyobb közúti közbeszerzésének győztesét. Az összesen 161 milliárd forintosra becsült munkát három cég az eredetileg becsült árnál mintegy 18 milliárd forintért többért, 179 milliárdért vállalta el. A legnagyobb értékű részt a francia háttérrel rendelkező Colas-csoport építheti, 66 milliárd becsült érték helyett, 75 milliárd forintért. Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László vállalkozása, a Duna Aszfalt Kft. húzta be a második legértékesebb részt. A cég 54 milliárd helyett, 63 milliárdért dolgozhat az új autópályán. Az utolsó részt az osztrák Strabag-csoport vitte el, 36 helyett majdnem 40 milliárdért vállalta a kivitelezést.

január  18. Mészáros Lőrinc és az EU-pénzek: Darth Vaderként látja Orbánt a belga politikus
A Csillagok háborújában a Birodalmat irányító Sötét nagyúrhoz hasonlította Orbán Viktort liberális ellenfele, Guy Verhofstadt. A belga politikust az Átlátszó Mészáros Lőrincről, a magyar miniszterelnök jó barátjáról készített gyűjtése ihlette meg, miután a portál kiszámította, hogy a felcsúti polgármesterhez köthető cégek főleg uniós pénzekből gazdagodtak az elmúlt években. A 2017-ben elnyert közbeszerzésekből például 251 milliárd forint származott uniós forrásból, ami a teljes tavaly kifizetett összeg (2555 milliárd forint) tizede. Az Átlátszó szerint mindez azért is érdekes, mert közben Orbán folyamatosan az EU ellen kampányolt, s többször azt nyilatkozta, hogy nem az uniós támogatások viszik előre a magyar gazdaságot. Orbán EP-s ellenfele, a liberális Guy Verhofstadt közben Facebook-oldalán Darth Vaderként ábrázolva mutatta be a magyar miniszterelnököt, egy angol szójáték kíséretében. Ezt leginkább úgy lehetne lefordítani, hogy miközben az Uniótól érkező csekkeket sorra váltja be Orbán, a miniszterelnök közben visszakézből dobja kukába az EU-s értékeket Verhofstadt szerint.

január  18. Nagyot nőtt a rádiós cég, amelynek Mészáros Lőrinc közvetett tulajdonosa lett nemrég
Ötven százalékkal tudta növelni kereskedelmi bevételeit az a rádiós reklámidőket értékesítő cég 2017 folyamán, melynek a felcsúti polgármester is közvetetten tulajdonosává vált december második felében. A Radio Sales House (RSH) Kft. hétfőn délelőtt adott tájékoztatást a saját növekedésével kapcsolatos számokról, valamint egyúttal prognózissal is szolgált 2018-at illetően. Az RSH az Atmedia és HGY Invest közös leányvállalata. A HGY Invest Krskó Tibor kormányközeli üzletemberé, míg az Atmedia tulajdonosa Tombor András, az Orbán-kormány volt tanácsadója, Habony Árpád hitelezője, a mandiner.hu tulajdonosa, de tavaly december 18-án derült ki, hogy a Visus Kft.-n keresztül megjelent az Atmedia körül Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, az Opus Global Nyrt. is.

január  16. Ma 7 milliárd forintot nyert el Mészáros Lőrinc cége
Vasúti forgalomirányító rendszert építhet a felcsúti polgármester vállalkozása. Két vasúti közbeszerzésen is eredményt hirdettek – vette észre a 24.hu az uniós értesítőben. A feladat első része a Pusztaszabolcs és Dombóvár közötti központi forgalomirányító rendszer kiépítése, ezt Mészáros Lőrinc R-Kord Kft.-je és a Prolan Irányítástechnikai Kft. közösen nyerték el. Eredetileg úgy tervezték, hogy 6,6 milliárd forintból kihozzák a fejlesztést, de azt már most látni lehet, hogy ezt nem tudják tartani, így a szerződésbe végül 7,36 milliárd forint került be. A másik közbeszerzésen a Prolan egyedül nyert, az eredetileg tervezett 5,7 helyett 6,69 milliárdért vállalták a Rákos–Szolnok-vonal forgalomirányító rendszerének megépítését, és a biztosítóberendezések áramellátásának korszerűsítését. Mészáros Lőrinc a cégeinek újabb 7,36 milliárd forintos gazdagodásával közelít a százmilliárdos álomhatárhoz 2018-ban: eddig 95,9 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket idén.

január  15. 400.000.000.000 forint - Közel ennyi pénzt markolt fel az EU-tól Orbán felcsúti strómanja
Nem kevés, ugye? Emberi léptékekkel szinte felfoghatatlan összegről beszélünk. Mi pedig csak elképzeljük, hogy a végén valójában kinek a zsebében, titkos bankszámláin landol ez a rengeteg pénz. Egyben viszont biztosak lehetünk: nem Felcsúton marad. Az Átlátszó cikkéből kiderül, hogy Mészáros Lőrinc cégei 476 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzéseket, ezekből nettó 396 milliárd forintot uniós pályázatokból zsebeltek be. A cikk alapján és az elnyert közbeszerzések tudatában elég álságos, hogy Mészáros Lőrinc, felcsúti gázszerelő nagy barátja, Orbán Viktor több éve szinte másról sem beszél, mint arról, hogy meg akarja állítani Brüsszelt. A közbeszerzési dokumentumok szerint Mészáros Lőrincék különböző cégei 2017 végéig összesen 476 milliárd forint értékű tendert nyertek el, ugyanis a címben szereplő összeg csak az EU-s pénzeket jelenti.

január  15. Már egy hónapja épül a horvát Felcsút, jobb lesz, mint az eredeti
Itthon nem kapott nagy figyelmet, de lassan egy hónapja ünnepélyesen letették a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó eszéki futballklub új akadémiájának alapkövét. Nyáron még arról lehetett olvasni a helyi sajtóban, hogy heteken belül kezdődhet az építkezés, ezért csalódás is lehet, hogy végül csak karácsony előtt tíz nappal indították a munkát.

január  12. Mészáros üzlettársa építi az M4-es gyorsforgalmit 26 milliárdért
A Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt építi az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd–Abony közötti szakaszát és a kapcsolódó létesítményeket – írja a Magyar Nemzet az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján. A közbeszerzés eredménye szerint Szíjj László cége az eredetileg becsült árnál hárommilliárd forinttal drágábban, 26,3 milliárd forintért nyerte el a megbízást. A Duna Aszfalt alvállalkozója a Hódút Kft. lesz, amely a felcsúti polgármesterrel üzletelő Varga Károly érdekeltsége. A gyorsforgalmi út kétszer két sávos és 17,6 kilométeres lesz.

január  12. Tanácsok az ÁEEK-nak 640 millióért
Százmilliókkal tömte ki az állami kórházak fenntartója Mészáros Lőrinc egyik bizalmasának cégét tavaly novemberben – számolt be a HírTV. Az Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt. nettó 640 millió forintért dolgozik az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak – derül ki a központ szerződéseinek friss listájából, amelyet a HírTV böngészett át. Az összeg négyszerese a gazdasági társaság 2016-os árbevételének. A részvénytársaság egyedüli tulajdonosa Antal Kadosa Adorján. A jogász decemberben igazgatósági tag lett abban a Mészáros-érdekeltségben, amely megszerezte a Mátrai Erőművet.

január  10. Pillanatnyilag 203 cége van Mészáros Lőrincnek, alakul a Magyarország Zrt.
Kétszáz fölé emelkedett Mészáros Lőrinc cégeinek száma: a Heti Válasz csütörtöki számában olvasható összesítés szerint a felcsúti polgármester 203 vállalkozásban érdekelt.

január  8. Mészáros Lőrinc ... lassan tényleg az övé lesz az egész magyar tenger
Gőzerővel szabják át Balatonföldvár eddig ismert arculatát, de hamarosan még komolyabb változások jöhetnek a tóparti városban. Miközben a helyi kikötő bővítése miatt sorra vágják ki a fákat a szabadstrandon, hogy a hűlt helyüket lebetonozhassák, és parkolót csináljanak belőle, az mfor.hu úgy tudja, hogy pár száz méterrel arrébb is rombolás és betonozás következik. Mint a portál megtudta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. elkezdett megválni az ingatlanjai egy részétől. Köztük van földvár egyik legjobb fekvésű ingatlanja is, mely szintén eladósorba került. A közvetlenül a tó partján húzódó területen működik a város egyik ikonikus szállodája, a Hotel Három Hattyú, amelyet egy végelszámolás eredményeképpen vélhetően bezárnak. Helyi források szerint az alkalmazottakat február közepén küldik el. Ha valóban így lesz, azt a város gazdasága is meg fogja érezni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kezelt és működtetett Jogar Hotel mellett ugyanis ez Balatonföldvár egyetlen egész évben üzemelő szállója, így ha felszámolják, azzal a nyári szezonon túl is sok vendégéjszaka fog kiesni. A telek ingatlanpiaci vélemény szerint 1,2 milliárd forintot ér, de  a feltételezések szerint több, kevésbé értékes területtel kínálják egy csomagban, így akár a feléért is elkelhet. A helyiek tudni vélik, már el is kelt, a vevő pedig szerintük nem más, mint Magyarország legismertebb és legtehetségesebb üzletembere, Mészáros Lőrinc multimilliárdos lehet, aki az elmúlt évben a rakéta sebességével sajátította ki a Balatont kempingestül-borászatostul-rádióstul.

január  3. Mészáros Lőrinc kezében az ország áramellátásának ötöde
Az év végén Mészáros Lőrinc alaposan bevásárolt a Mátrában. Egy cseh energetikai óriással megszerezte Magyarország második legfontosabb erőművét. Majd hamarosan megvett mellé a szomszédban egy rendkívül értékes biomasszacéget is. Az árakról pontos információnk nincs, azt nem tették közzé a felek, de a Mátrai Erőmű esetében a tárgyalásokra rálátó forrásaink szerint a sajtótalálgatásokban megjelent 50-60 milliárd forintos tranzakciós értékek, amelyek vagy valamilyen könyvértékekből, vagy korábbi tárgyalásokból indultak ki, túlzóak. Valójában a magyar–cseh csapat lényegesen olcsóbban jutott az erőműhöz.

január  2. Mészáros Lőrinc egy 48 milliárdos közbeszerzést húzott be 2018 második napján
A 444.hu szúrta ki a Közbeszerzési Értesítő keddi számában, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. vezette konzorcium építheti a Százhalombatta és Ercsi közötti vasúti pályát és újíthatja fel a százhalombattai állomást. A becsült összegnél hétmilliárddal többért, 48 908 290 221 forintért végzik majd el a munkát.

január  2. Megőrülsz: ezeket a cégeket vette meg tavaly Mészáros Lőrinc
Az Mfor.hu szedte csokorba milyen vállalkozásokkal gyarapodott tavaly Mészáros Lőrinc. A felcsúti csoda januártól augusztusig 11 naponta vett új cégeket. Ősszel szünetet tartott, majd a decembert megnyomta. Ámulásra felkészülni! A szédítő bevásárlólista így fest: január vége - Wellnesshotel Építő Zrt., február 20. - Hidasháti Mg. Zrt. és a Csabatáj Zrt., február 24. - Kunhalom Agrária Zrt., március 3. - Opimus Nyrt., március 8. - Témadesign Kft.-t, március 13. - Dereszla Sparking Kft., április 12. - Balatontourist, május 18. - T-Ingatlanhasznosító 2016 és a Kp Ria Magyarország Zrt., június 1. - MKB Bank 49 százaléka, június 29. - FourFourTwo magazin, július 3. - Nógrád Megyei Hírlap., július 15.- Strand-Holiday Kemping Balatonakaliban, július 21. - Status Capital Zrt. tőkealap-kezelő, július 24. - Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt., július 26. - Part FM balatoni rádió, július 28. - Diófa Ingatlanbefektetési Alap, augusztus 16. - Canter Borház Kft., augusztus 25. - Appennin Holding Nyrt., szeptember 4. - három balatoni borászatot, december 12. - CIG Pannónia Biztosító, december 14. - Cseh partnerrel vette meg a Mátrai Erőművet, december 18. - Részesedést szerez az IKO műsorgyártóban és Altmedia-ban, december 20. - GEOSOL Kft.

2017március  3.
Hatalmas bejelentés készül a Mészáros Lőrinc körüli tőzsdei cégbirodalomban
Felfüggesztették két részvény, az Opimus és a Konzum kereskedését is a Budapesti Értéktőzsdén – közölte a két cég. Közös a két cégben, hogy az utóbbi hónapokban egyre több jelzés szerint nagyon erősen kötődnek Mészáros Lőrinchez. „A Kibocsátó (...) 2017. március 3-án olyan bejelentésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja”, – indokolt a két társaság. Vajon mi lesz a bejelentés? Talán egyesül a két cég, kivezetik őket a tőzsdéről, vagy valami más? Kíváncsian várjuk. Az Opimus korábban a Buda-Cash csalás miatt elbukott vezetőinek érdekeltségeit fogta össze (a cégcsoportban van kazángyár, építőipari cég és agárvállalat is), de ezen a cégen keresztül vették meg a Mészáros Lőrinchez közeli üzleti körök a fél magyar médiapiacot (a Mediaworksöt és a vidéki lapokat), és szüntették meg a Népszabadságot. Február utolsó hetében kiszállt a két ismeretlen offshore cég az Opimus tulajdonosai közül, a Cariati Holding és a TAC Investment, azt eddig nem lehetett tudni, hogy kinek adták el a részvénycsomagjukat. Korábbi piaci pletykák szerint Mészáros vagy emberei ezt a két céget szerezték meg a Buda-Cash előzetesből tavaly kihozott vezetőitől. A Konzumban múlt pénteken jelentették be, hogy Mészáros Lőrinc egy 20 százalékot részvénycsomagot vett. Már korábban is ebben a cégben kezdték el összevonni az Orbán Viktor rokonságánál épített nemzeti szállodalánc cégeit. Miután betette a cégbe a lábát az általános székfoglaló üzletemberként emlegetett Jászai Gellért, a Konzum megvette Leisztinger Tamástól a Hunguest Hotels 14 szállodáját, a cégben megjelentek Mészáros Lőrinc és Tiborcz István emberei, aztán kaptak egy 30 milliárd forintos hitelkeretet az állami Eximbanktól. Amióta Mészáros Lőrinc múlt pénteken megjelent tulajdonosként is a Konzumban, a cég részvényeinek árfolyama kilőtt, sőt, megduplázódott (57 -> 116 forint). Az Opimusszal még tavaly nyáron lement a nagy rally, akkor 12 forintról pár nap alatt 40 forintig emelkedett az árfolyam.

március  3.
Hivatalosan is Mészáros Lőrincé a fél magyar médiapiac
Mészáros Lőrinc, valamint a Konzum Management Kft. vette meg azt a két Opimus-részvénycsomagot, amit két offshore cég adott el február végén. Mészáros 53,4 millió, a Konzum-cég 44,2 millió darab Opimus részvényt vett. Az Opimus tőzsdei árfolyama negyven forint körül van, tehát a két pakett együttesen 3,6 milliárd forintért mehetett el, már ha piaci áron kötötték az üzletet. A két részvénycsomag majdnem pontosan akkora (szinte biztosan konkrétan az), amit két teljesen ismeretlen offshore cég, a Cariati Holding Ltd. és a TAC Investment Ltd. adott el február végén. Ez a két cég akkor került képbe, amikor a Buda-Cash vezetőit csalás gyanújával letartóztatták. (A harmadik nagytulajdonost, a Status Capitalt szekszárdi fideszesekhez kötik.) De az Opimust már nagyjából egy éve Mészáros Lőrinc érdekei mentén vezették, tehát még jóval azelőtt, hogy a felcsúti polgármester hivatalosan részesedést vásárolt volna a cégben. Érdekes módon pont tavaly márciusban kerültek a Buda-Cash vezetői előzetesből házi őrizetbe. Ez a cég, amellett, hogy a Buda-Cash vezetők reálgazdasági érdekeltségeit fogja össze (van benne építőipari vállalat, kazángyár és jó nagy agrárcég), egy leánycégén, az Opimus Press-en keresztül megvásárolta tavaly a Mediaworksöt, ami például a vidéki napilapok túlnyomó többségét birtokolja. De itt van a Nemzeti Sport, a Bravo és a Világgazdaság is, akárcsak a Népszabadság, amit gyászos körülmények között nyírtak ki tavaly ősszel. A Konzum Nyrt.-ben múlt pénteken jelentették be, hogy Mészáros Lőrinc vett egy húsz százalékos részvénycsomagot. Erről a cégről tavaly nyár óta beszélik, az Orbán Viktor rokonságában épülő szállodalánc magja lesz – és valóban, azóta megvették a Hunguest Hotels nagy részét Leisztinger Tamástól, és erre kaptak egy harmincmilliárdos hitelkeretet az állami Eximbanktól. Most már egy leánycégén keresztül a Mediaworksöt is birtokolja a Konzum. További mai hír, hogy Jászai Gellért közvetlen tulajdonosként nagyrészt kiszáll a Konzumból. Az ő 30 százalékos részvénycsomagjának nagy részét, a teljes tőke arányában egy 22,5 százalékos csomagot maga a Konzum magántőke alapja fog megvenni, ami azért érdekes, mert így ismeretlenül maradnak a részvénycsomag új tulajdonosai (talán ez is Mészáros Lőrinc? nem lehet tudni). Jászai egyébként korábban azt mondta több interjúban is, hogy saját jogon, hosszú távon szeretne befektetni a szállodaágazatba, ezt akkor sokan megmosolyogták. Mivel így az ismeretlen tulajdonosokat tömörítő Konzum PE Magántőkealapnak eddig is volt 22 százaléka, és a Jászai-féle csomaggal már 33 százaléknál nagyobb tulajdonos lesz, ezért nyilvános ajánlattétel lesz. Korábban a Magyar Idők azt írta, hogy a Konzum PE Magántőkealap befektetője maga Jászai Gellért. Ezt az állítást nem tudjuk gyorsan ellenőrizni, ahogy azt sem, hogy továbbra is így van vagy sem, de ha a magántőkealap is Jászait fedi, akkor az üzletember továbbra is benne marad a Konzumban, csak átrendezte a saját portfólióját.

március  1.
Nagygazdák: Mészáros Lőrinc cége 143 milliós agrártámogatást kapott tavaly
Mészáros Lőrinc, cége, és családtagjai összesen több mint 168 millió forint agrártámogatást kaptak tavaly - derül ki a K-Monitor agrártámogatásokat összegző infografikájából. A K-Monitor nevű civil szervezet idén is összeszedte és egy infografikába rendezte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól kapott adatokat, így látható, hogy melyik faluban ki volt a legnagyobb földesúr és ki kapta a földjei után a legtöbb uniós pénzt - hívja fel a figyelmet az Index.

2017 február  28.
Mészáros Lőrinc: Mi az, hogy korrupció? (videó)
A felcsúti polgármester azt mondja, nem a Fidesz hatalomra jutása tette gazdag emberré. Az ország viszont szerinte nem boldogulna Orbán Viktor nélkül. A nyár végére lesz „jó tévé” az Echo TV – ezt ígérte kedden Mészáros Lőrinc, aki nemrég Széles Gábortól megvette a csatornát. A felcsúti polgármester a 24.hu-nak beszélt arról is, hogy ha kormányváltás lenne, akkor utána anyagilag támogatná Orbán Viktort, ám ez szerinte nem fog megtörténni. Mészáros először nem akart interjút adni, aztán mégis nyilatkozott.

február  28.
Mészáros Lőrinc okosabb, mint Zuckerberg
Mészáros Lőrinc kétségtelenül olyan ember, akire mindannyian büszkék lehetünk. Nem elég, hogy ő a második legkevesebbet alvó emlős az univerzumban, de ahogy azt nemrég kiszámoltuk, tíz év alatt sikeresen ezerszeresére növelte kis gázszerelő cégének bevételeit. Ez utóbbi ütött szöget a Hvg.hu újságíróinak fejébe, de Felcsútig kellett menniük ahhoz, hogy feltehessék kérdéseiket a magyar gazdasági csodának. Mészárost a település rendkívüli közgyűlése előtt sikerült megkérdezni mesébe illő vagyonosodásáról. Hamar kiderült, hogy a felcsúti polgármester szerint ez egyáltalán nem különleges. Mikor arról kérdezték, hogy sikerült ilyen mértékben megnövelni cégének árbevételét, miközben ezalatt a Facebook mindössze hatszázszoros növekedést produkált, Mészáros annyit mondott: Hát lehet, hogy okosabb vagyok Zuckerbergnél, nem gondolja? Így azért tényleg egészen más megvilágításba helyeződik minden. A felcsúti polgármester egyébként úgy kezdte az egész beszélgetést, hogy nincs kedve interjút adni, majd 20 percet beszélgetett az újságírókkal. A Jóisten is szerepet játszott Mészáros Lőrinc meggazdagodásában. Interjút adott a Heti Válasznak. Az egyik legfontosabb kérdésre nem tudta a választ. 2014-ben Mészáros azt mondta : "Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye,...". Kedden ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, Orbán semmilyen szerepet nem játszott a meggazdagodásában, korábban is gazdag volt már. Az idézett mondatban csupán azért emlegette a kormányfőt, mert nélküle az ország nem boldogulna. A Mészáros és Mészáros növekedésével kapcsolatban így válaszolt a Hvg-nek: Gondolom jól vállalkozunk, jól teljesítünk, mert ezt a munkát el kell végezni első osztályúan, és utána fizetik ki, tehát a munka nem úgy van, ha elnyeri a munkát az ember a pályázaton, akkor abból egyből vagyont szerez. Jól el kell végezni, jó minőségben. Eredménytartalma van a munkáknak, különben nem dolgoznának a vállalkozások.

február  24.
Mészáros Lőrinc tőzsdecápa ma egy tőzsdei céget kebelezett be
Mészáros Lőrinc magánszemély megvette a Konzum Nyrt. 19,57 százalékos részvénycsomagját február 22-én, jelent meg a BÉT honlapján. Egy tőzsdén kívüli ügyletben vette meg ezt a négymillió részvényt, a mostani árfolyam alapján kétszázmillió forint körüli összeget fizethetett ezért. Szintén ma este jelentették be, hogy a Konzum PE Magántőkealap is vásárolt 4,6 milió darab részvényt, ami a társaság 22,5 százalékos tulajdonrészét testesíti meg. Mészáros Lőrinc és az ismeretlen tulajdonosokat fedő tőkealap egyaránt a Forlev Kft. részvényeiből vásároltak be. A Konzum Nyrt. további nagytulajdonosa Jászai Gellért, neki 32,9 százalékot jelentő 6,8 millió részvénye van, de ő a piaci pletykák szerint nem feltétlenül saját magát képviseli. Igaz, ezt ő a Magyar Időknek nyilatkozva tagadta. A Konzum Nyrt. egy holdingcég, a közelmúltban, már Jászai Gellért elnöksége alatt ez a cég vette meg a Hunguest Hotels Zrt. jelentős részét Leisztinger Tamástól. (Leisztinger csak négy szállodát tartott meg a 18-ból). A kormányközeli vállalkozók kedvenc kifizetőbankja, az Eximbank nyújtotta a hitelt a felvásároláshoz – közel 30 milliárd forinto hitelkeret. De van néhány további leányvállalata is a Konzumnak, többek között ingatlanhasznosítással és építőanyag-kereskedelemmel foglalkoznak, de van a mérnöki szolgáltatásokkal foglalkozó leánycég is. Jászairól és erről az ügyletről januárban már beszélt Mészáros, ezt mondta a Demokrata nevű lapnak: „(...) vannak szállodáink is, amelyek kapcsán úgy gondoltuk, az üzemeltetés szakmailag akkor lehet a legsikeresebb, ha egy nagyobb lánchoz tartoznak. Ezért megkértem Jászai Gellért barátomat, a Hunguest Hotels tulajdonosát, hogy ezeket a szállodákat is vegye be a rendszerébe, és így működtesse őket.” A vicces dolog az, hogy a Hunguest Hotels igazgatóságában már jóval Mészáros tulajdonvásárlása előtt megjelentek Mészáros (és Tiborcz István) emberei. Azt is nyilatkozta egyébként Mészáros még korábban, hogy fene gondolta volna, hogy szállodákba is fog fektetni, aztán tessék. A Mészáros körül kavargó pénzügyi erőtér elég aktív a Budapesti Értéktőzsdén, ők szerezték meg a csaló brókercég, a Buda-Cash tulajdonosainak cégcsoportját, az Opimust is (ez a cég vette meg [és nyírta ki] a Népszabadságot, a Világgazdaságot és a fél vidéki sajtót). Mészáros több fronton megjelent már a szállodaiparban, többek között az R-Kord Kft-n keresztül.

február  24. Megvan, ki építi a méregdrága Puskás Stadiont
100 milliárd forint helyett 190 milliárd forintba fog kerülni az új Puskás Stadion, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. pénteki közleményéből pedig az is kiderült, ki fogja felépíteni a meglehetősen borsos árú komplexumot. Az áremelkedés okáról viszont egyetlen szót sem ejtenek. A tájékoztatás szerint a nyílt nemzetközi közbeszerzési eljáráson két ajánlat érkezett: a Strabag Építő Kft., Strabag-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft., Strabag AG közös ajánlattevők 3,3 százalékkal drágább ajánlatot adtak, mint a Magyar Építő Zrt. és ZÁÉV Építőipari Zrt. közös ajánlattevők. A 444.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy  mindkét cég kapcsolatba hozható Mészáros Lőrinc érdekeltségeivel: a ZÁÉV-vel a Mészáros-érdekeltségek szinkronban nyerik a közbeszerzéseket, Szíjj Lászlóval, a Magyar Építők tulajdonosával számos közös cége van a felcsúti polgármesternek. A közlés szerint az olcsóbb ajánlat tartalmazza az építés költségét, a három hónapon keresztül történő üzemeltetést és a nyitórendezvény költségeit. Az ajánlat 5 százalék tartalékot is magában foglal váratlan eseményekre, amely csak indokolt esetben, kizárólag a megrendelő egyértelmű engedélye alapján használható fel, automatikusan nem része az árnak. Az ajánlatban szereplő összeg áfatartalma a beruházás során visszafizetésre kerül a költségvetésbe. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot 13 ország egy-egy stadionjában rendezik. Az új Puskás Ferenc Stadion egyike lesz ezeknek, három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Ha a magyar válogatott kivívja a részvétel jogát, akkor legalább két csoportmeccsét és továbbjutás esetén akár a nyolcaddöntőt is Budapesten játssza majd. Az új Puskás Stadion egy székre jutó költsége: 2,1 millió forint. Ez tartalmazza a nem stadion jellegű terek – például konferenciatermek, parkolók, hidak, sportmúzeum, rendőrőrs, étterem, szurkolói bolt – költségét is.

február  20.
A magyar csoda: a Mészáros Kft. 2006 és 2016 között ezerszeresére növelte a bevételeit
Az Index megpróbálta összeszámolni, hogy mekkora vagyonnal rendelkezik Mészáros Lőrinc, minden idők egyik legsikeresebb magyar vállalkozója. A lap a felcsúti polgármester cégeinek tőkéjével kalkulált, ezek szerint Mészáros cégei 12 milliárd forint saját tőkével rendelkeznek. A csodaembernek, aki kormányváltáskor mindössze egyetlen céget birtokolt, jelenleg harminc vállalkozásban van tulajdonrésze, ebből csak tavaly tizenkettőt alapított, vagy vásárolt meg. És akkor jöjjön a büszkeség, az adat, amivel kevés vállalkozó büszkélkedhet el: a Mészáros és Mészáros Kft. 2006 és 2016 között ezerszeresére növelte a bevételeit. Mészáros Lőrinc egyetlen cége, ami a kormányváltás előtt is létezett, 2006-ban nevetséges, 19,2 millió forint bevételt ért el, 2015-pedig már több mint húsz milliárdot. Az Index megpróbálta az Orbán jó barátjához túl közeli vagyonokat is felmérni, érdemes átfutni.

február  14.
Mészáros Lőrincék rendezték az Orbán-rokonság tartozásait
Tavaly ősszel derítette ki a 444.hu, hogy egy Cider Alma nevű cégnek 3,2 milliárdos tartozása van a Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház felé. Ebben a cégcsoportban feltűnik Orbán Viktor sógora és a kormányfő feleségének unokaöccse is, aki a Cider Alma egyik leányvállalatát vezeti.

február  9.
Mészáros teheti rá a kezét a fóti gyermekvárosra
Mészáros Lőrincé lehet a kastéllyá alakított fóti gyermekváros. A helyiek úgy tudják, Felcsút milliárdos polgármestere a választások után venné meg a 60 holdas ingatlanegyüttest. A Károlyi István Gyermekközpont megszüntetését nemrég a szociális államtitkár jelentette be. Czibere Károly azt mondta: a lakókat három helyre, Hatvanba, Zalaegerszegre és Kalocsára költöztetik. A 39 menekültgyermek helye egyelőre nincs meg. A helyi MSZP tüntetést tartott a gyermekváros megszüntetése ellen – egyebek mellett azt követelik a városvezetéstől, hogy hozzanak létre egy olyan bizottságot, amely a Károlyi-örökség megőrzéséért harcol. „Itt szállodát akartak építeni. Attól tartunk, ha ez a birtok az oligarchákhoz kerül, akkor a fótiak és az idelátogató emberek elől el lesz zárva, és exkluzív intézménnyé válik, kaszinó vagy szállodaegyüttes lesz belőle, amit mi nem kívánunk Fót központjába” – nyilatkozta Fábry Béla szocialista politikus.

február  6.
Mészárosnak jól hozott a biznisz: 34 ingatlana mellé még egy Harley-t is vett
Két cégéből 1,6 milliárdos osztalékot vett fel, és nagyon sok szántót, meg egy kultikus motort is vásárolt tavaly a felcsúti polgármester. Nyaralója szerencsére megmaradt, azzal együtt már 34 ingatlana van. Csak helyben, felügyelet mellett lehet megtekinteni és csak kézzel jegyzetelve lehet kimásolni a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát, a hvg.hu hétfőn délelőtt ment el ezért Felcsútra. A januárban leadott friss vagyonnyilatkozat alapján a felcsúti polgármesternek takarékbetétben 10 millió forintja van, emellett 100 millió forintot készpénzben tart. A korábban kölcsönadott 524 millió forint még mindig a kintlévőségei között szerepel.