SAJTÓFIGYELŐ

Olvastál egy témába vágó cikket és úgy gondolod, itt lenne a helye? Kérjük, küldd el a cikk linkjét ide:Ha a nagybank és a tulajdonos úgy akarja, a legtekintélyesebb újság is elesik
2015.02.20.      444.hu

Peter Oborne öt év után, 2015 elején hagyta ott Nagy-Britannia legismertebb konzervatív napilapját, a Daily Telegraphot. Bár az okokat eleinte nem akarta nyilvánosságra hozni, azóta kitört az évtized bankbotránya és utána már ő is borított: a brit jobboldal legbefolyásosabb lapjában nem jelenhettek meg olyan cikkek, melyek kellemetlenek lettek volna a lap legnagyobb hirdetői számára. Oborne írása nagyon izgalmas olvasmány, ha valakit közelebből is érdekel az az itthon sem ismeretlen jelenség, hogy hogyan férkőznek be a tulajdonosi érdekek a mindennapi szerkesztőségi munkába.

„A szabad sajtó nélkülözhetetlen egy egészséges demokráciához. Az újságírásnak célja van, és az nem csak a szórakoztatás. Hanem hogy ne legyen cinkosa a politikai hatalomnak, nagyvállalatoknak és gazdag embereknek. Az újságoknak végső soron alkotmányos feladata, hogy elmondják olvasóiknak az igazat”
...