FELEMELŐ HÍREK

Oldalainkon sokszor esik szó arról, hogy milyen súlyos károkat okoz a média világa az eltúlzott negatív, félelemkeltő híreivel. A FELEMELŐ HÍREK működtetésével célunk annak bizonyítása, hogy a hírközlés szólhat másról is. Cikkeink által a világunkat egy olyan oldaláról mutatjuk be, mely a pozitív tartalmú üzenetek révén egy reménytelibb jövőképet formál az olvasóban. Abban hiszünk, hogy erre óriási szükség van egy magasabb jövőbeli életminőség érdekében. Ha van olyan információd, melynek érzésed szerint itt a helye,  bátran küldd el. Megvan a megoldás egy 230 éves problémára
2016. szeptember 18.

Kazbrella. Kicsit furcsa, még soha nem hallott szó. Mit takar? Egy teljesen új megközelítésű technikát hordozó termék neve, melynek láttán még olyan publicista is akadt, aki arra ragadtatta el magát, hogy így fogalmazzon: végre választ kaptunk az imáinkra. Na de nézzük, mi a csoda is ez valójában.

Nem más, mint egy gyakran használt eső ellen védő eszköz, persze újragondolva. Az előzőt pontosan 230 éve szabadalmaztatták, de sajnos már ennyi ideje tapasztaljuk, hogy az alapvető funkciója mellett számtalan bosszúságot is tud okozni. Az esernyőről van szó, melyet pont akkor a legnehezebb kinyitni, mikor a legnagyobb szükség lenne rá. Amikor zuhog az eső, és nekünk éppen sietnünk kell valahová, s ki kell lépnünk az utcára a lakásunkból vagy éppen ki kellene szállni az autónkból. MIndkettő körülményes pillanatokat tud szülni.

Ugyanez visszafelé is igaz, amikor szakad az eső és megérkezünk valahová vagy beszállunk a járművünkbe. Főleg, ha vendégségbe érkezünk, kínos tud lenni a csöpögő ernyőnk. Egy külső szemlélőnek biztos mulatságos, de a használójának annál kellemetlenebb szituáció, amikor egy kicsit erősebb szélben az esernyő gyakran kifordul, akár annak végleges tönkremenetele árán.

Évszázadokig tűrtük ezt a hátrányt, s nem tettünk ellene semmit. Egyetlen ember volt, akiben betelt a pohár. Egy feltaláló, Jenan Kazim újragondolta ezt a problémát, s az 1786-ban regisztrált, azóta szinte változatlan szabadalmat megreformálta, s kivétel nélkül megoldást talált a felsorolt problémás jelenségekre.

Hasonlóan ahhoz, ahogy a HEDIA is gyakran megközelít egy adott kényes területet, ő is azt tette, hogy egyszerűen a feje tetejére állította az egészet. Ez egy olyan megközelítése a problémák megoldásának, amit kevesen gyakorolnak, mégis bizonyítottan hatásos módszere a megoldáskeresésnek.  A tervező tehát a hátrányokat megfigyelve, egy másik szemszöget alkalmazva egyszerűen kifordította az esernyőt. Az eredmény működés szempontjából megdöbbentően praktikus és imponáló. Ráadásul az ernyő valóban szép lett, egy újabb szerethető használati tárgyunk született.

A Kazbrella a furcsa nevét az angol umbrella, azaz magyarul esernyőt jelentő szónak és a feltaláló repülőmérnök nevének keverékéből kapta. Ő látható az alábbi videón is.

 

forrás: index.hu

Kiemelt hírek:

Új szintre lép a tömegközlekedés


Indul az óceáni szemétgyűjtő sorompó