PAIDEIA


UTOLSÓ BEJEGYZÉS
2016. december 12.
AZ OLDAL LÉTREHOZÓJA

HERCZEG LÁSZLÓ
AZ OLDAL SZERKESZTŐJE HERCZEG LÁSZLÓ
ÜZENET A SZERKESZTŐNEK
NYOMTATHATÓ

VERZIÓ 
A TÉMA
SZAKÉRTŐI


Barna Zoltán (†2009)

L.GABIAJÁNLOTT CIKKEK,
OLDALAK


blog.hu (Jehova Tanúi)
jw.org/hu (Jehova Tanúi hivatalos oldala)VIDEÓANYAGOK


Jehova Tanúi történelme - feketén-fehérenBEKÜLDÖTT SZERVEZETI
TAPASZTALATOK


Egy aggódó családtag leveleKILÉPETT TAGOK
TÖRTÉNETEI

kilépett ... majd felfedte a felekezet titkaitZAVARBA EJTŐ
ÜGYEK


???
LETÖLTHETŐ
ANYAGOK


Raymond Franz - Lelkiismereti válság
Barna Zoltán - Mit tanít valójában a Biblia?


    OBJEKTÍVEN JEHOVA TANÚIRÓL

Ez az oldal Jehova Tanúi szervezetének zavarba ejtő történelméről, mai tevékenységéről, hitrendszeréről, Bibliaértelmezéséről, valamint a szervezetet megkérdőjelezhetetlenül irányító vezetőtestületről (továbbiakban: VT) kíván objektív és mindenre kiterjedő összefoglalást adni. Hangsúlyozzuk, hogy kizárólag a közösséget, mint egészet vizsgáljuk és nem foglalkozunk az egyes tanúk tetteivel. Úgy látjuk, hogy az egyén szintjén (szinte) kizárólagosan a legnemesebb emberi motivációk próbálnak ebben a vallásban is megvalósulni. Viszont górcső alá veszünk minden olyan vezetői döntést, mely aláaknázza ezt a törekvést.  Azokkal értünk egyet, akik szerint ez a szervezet a látszat ellenére egyáltalán nem építő hatású vallási közösség, hanem egy destruktív, a személyiség torzulását eredményező szekta, mely egy nagyon szűk csoport érdekeinek megfelelően végzi - tulajdonképpen világhódító "katonai" - szolgálatát. Olyan "harcosokat" képesek kiképezni, akik senki másnak nem szolgálnak, csak a Vezető Testületnek, s teszik ezt teljes hittel, minden odaadással, és az ezzel együtt járó kommunikációs fejlődéssel. Magasan képzett és nagyon szofisztikáltan motivált zsoldosok ők, akik a parancsba adott feladataikat saját belső indíttatású késztetésként értelmezik, s azért akár az életüket is - minden gondolkodás nélkül - feláldoznák. Melyik kormány, magánhadsereg, terrorszervezet vagy bűnözői csoport tudott valaha a történelem során felmutatni egy ilyen eredményt? Még soha senki! Több, mint 8.000.000-an tevékenykednek szerte a világban, ebből Európában 1.600.000-en. Ijesztő számok ezek! Ezért kell foglalkoznunk velük, mert értelmezésünk szerint rendkívül káros tevékenységet végeznek az emberiség, a közösségek, a családok és az egyén szempontjából egyaránt. Alávetettségük képességének erényét a VT maximálisan kihasználja. A fő felelősség az övék. Nem az egyes Jehova tanúját kell tehát számonkérnünk, hanem a VT őrületével kell őket szembesítenünk úgy, hogy felszínre hozzuk gonoszságaikat. Groteszk, hogy a tanúk hite szerint prédikálásukkal az emberiséget kell megmenteniük a végső pusztulástól, a HEDIA zsinórmértéke szerint viszont pont őket kellene megmenteni a VT befolyása alól.
ÖSSZEFOGLALÓ
✔︎ Romboló hatás a családi kapcsolatokra
✔︎ Gyermeket nem vállaló tanú házasok.
✔︎ A VT-nek való teljes alávetettség elfogadása
✔︎ Kritikus gondolkodás elfojtása
✔︎ Diákok elkülönülése, érzelmi szétszakadása

  ÉRTÉKÍTÉLET
✔︎ Bibliai ismeretek kiemelkedően magas szintje.
✔︎ Fejlett kommunikációs képesség elsajátítása
✔︎ Erkölcsi tisztaság magasfoka
✔︎ Káros szenvedélyektől mentes életforma
✔︎ Tájékozottság szintjének növekedése
✔︎ Intelligencia fejlődése


A SZERVEZET
TÖRTÉNELME
A TÁRSULAT
ELNÖKEI

Charles Taze Russel
1884-1916

Joseph Franklin Rutherford
1916-1942
Nathan Homer Knorr
1942-1977
Frederic William Franz
1977-1992
Milton George Henschel
1992-2000
Don A. Adams
2000-A
VEZETŐ TESTÜLET
TAGJAI


...
Milton George Henschel †
Guy Pierce († 2014)
Anthony Morris III.
Geoffrey Jackson
Mark Sanderson
David Splane
Samuel Herd
Stephen Lett
Gerrit LöschKÖZISMERT AKTÍV ÉS
INAKTÍV TAGOK


Michael Jackson †

folytatás...
AKTUÁLIS
ALAPTÉTELEK

???
MÓDOSÍTOTT
ALAPTÉTELEK

???
HAMISNAK BIZONYULT  PROFETIKUS DÁTUMAIK

1874
1878
1881
1914
1915
1918-20
1925
1935
1975
2000-es évekTÉVES
ÉRTELMEZÉSEK


???Legfrissebb bejegyzések

2016. november 27.
Közismert aktív, inaktív és elhunyt Jehova Tanúi

folytatás...2016. október 13.

Charles Taze Russell - Az alapító


2016. október 9.
Elkészült a szervezet fejlődéséről szóló kronológia

2016. szeptember 13.
Így is lehet védekezni a Tanúkkal szemben
😃


2016. július 24.

2016. július 05.
Jehova Tanúi történelme - feketén-fehéren


2016. Július 4.
Egy aggódó családtag levele

Először is fogadd el, hogy amiket itt leírok, az nem a képzelet, hanem sajnos az átélt tapasztalat gyümölcse. És az aggodalom, mivel sok olyan dolog létezik a világunkban, amit nem szeretném, hogy átélj, de amin én mentem végig, attól aztán tényleg megóvnálak, ha van erre bármilyen hatásom.

Ha kedved van megismerni közelebbről ezt a szervezetet, ám legyen, tégy egy kísérletet. De arra kérlek, időnként kukkants bele ebbe az anyagba, és ne beszélj a tanúkkal erről, mert nekik már szinte az összes kérdésre csípőből jövő kész válaszaik vannak. Értelmetlen lenne az egész próbálkozás.

Viszont
azért lesz bölcs dolog ebbe az anyagba időnként belenézegetned, hogy maradjon egy összehasonlítási alapod az ott tanultak és az itt összefoglalt lényegi elemek között. Így objektív maradhatsz. Ha ezt elfogadod, akkor ez meg fog védeni attól, hogy elszédülj az egyoldalú tanítástól. A többi pedig már csak a bölcsességeden áll vagy bukik.

Időnként frissíteni fogom újabb gondolatokkal ezt az oldalt. Most csak neked szól, de később - és ez már egy régi tervem — segíteni szeretnék sokaknak, hogy ne essenek áldozatul ennek a szektaság jegyeit magán viselő tudatmódosító, tapasztalataim szerint a lelkiséget súlyosan romboló közösségnek.

Meg akarlak menteni például attól, hogy te is átéld a Bibliára alapozott tanításaik és jóslataik menetrendszerű módosításait. Egyszer össze fogom foglalni, melyek is voltak ezek… Utólagosan és együttesen elég nevetségesen hangzanak… Az arhívumaikból el is tüntetik az erre utaló információkat...